Lavau är idag den ledande vinproducenten i regionen.

Historien om familjen Lavau som vinodlare med stor passion för landets terroir och dess viner började i Saint-Émilion på 1800-talet.

Den fortsätter i Tunisien 1870 då René Lavau och hans son förvandlar en liten vinodling till ett blomstrande företag som blev landets största vinproducent. Jean-Guy Lavau (Renés barnbarn) och hans fru Anne-Marie återvänder till Frankrike på 1960-talet för att ta ansvaret för en liten vinproduktionskällare i Sablet i hjärtat av Rhônedalen.

Detta skulle bli Maison LAVAU 1965. Omkring 30 år senare drivs vingården av Frédéric och Benoît Lavau som förvaltar familjens kända rykte och respekterade namn bland vinodlare i Rhône-dalen. Under brödernas styre har Maison LAVAU utvecklats både vinmässigt och som företag. En ny modern källare byggdes för mognad och lagring av vinerna, 

man skapade cuvéer under familjenamnet Lavau, man började köpa upp bra vingårdar med stor potential i olika appellationer i Rhône och man gav sig in i exportmarknaden med sina viner. Lavau har varit vinmakare sedan generationer tillbaka och sedan man skapade Maison LAVAU har man skapat viner från samtliga appellationer i södra Rhône-dalen.

I dag har man ett samarbete med närmare 350 utvalda vinodlare i området som levererar druvor på långtidskontrakt till Maison LAVAU. Deras egna vingårdar täcker 180 ha och alla viner tillverkas på familjens vingård.

Côtes du Rhône Blanc

Produktblad

Foto

Côtes du Rhône

Produktblad

Foto

Gigondas

Produktblad

Foto

Châteanueuf-du-Pape

Produktblad

Foto

MAISON LAVAU

585 Route de Cairanne

84150 Violes

Frankrike

+33 4 90 70 98 70

www.lavau.fr