Produktnyheter och lanseringar

De senaste lanserade vinerna

 

Hacienda Monasterio Reserva 2015
[Lansering 2020-11-18]
80 % Tinto Fino, 20 % Cabernet Sauvignon. Reserva har en intensivt fruktig doft med mörka bär, körsbär, plommon och rostade toner från de nya faten. Den djupa mogna frukten är välbalanserad i vinet och avslutas med lång eftersmak. Doften är intensiv med djupa toner av röda bär, körsbär, plommon, mint och inbjudande kryddighet från ekfaten.

Hacienda Monasterio Reserva på Systembolaget
Hacienda Monasterio Reserva produktsida

Rabiega R 1819
[Lansering 2020-11-16]
Syrah, Cabernet Sauvignon. Vinet är en blandning av de bästa Syrah och Cabernet Sauvignon från skördarna 2018 och 2019. Blandningen är 70/30 Syrah/CS.
Vår vinmakare Lars Torstenson har hittat den perfekta blenden som erbjuder en kraftfull doft av svarta frukter och kryddor. Passar perfekt till grillat kött och fågel med smakrika såser, vällagrade ostar och maträtter med svamp.  

Rabiega R 1819 på Systembolaget
Rabiega R 1819 produktsida

Domaine Rabiega Clos Dière Rouge Magnum 2012
[Lansering 2020-11-16]
Syrah, Cabernet Sauvignon. En intensiv doft av mörka bär, moreller och plommon med rostade toner och kryddigt inslag av vanilj och franska örter. Utmärkt till rosmarindoftande lammstek, grillat kött med örter och provencalska grönsaker och till lagrade hårda ostar.

Domaine Rabiega Clos Dière på Systembolaget
Domaine Rabiega Clos Dière produktsida

Vinuva Primitivo Bio

[Lansering 2020-11-16]
Vinuva Primitivo Salento är ett ekologiskt rött vin med stor komplexitet som presenterar en intensiv och elegant bukett med toner av mogen körsbär, typiskt för Primitivodruvan.
Vinuva Primitivo på Systembolaget
Vinuva Primitivo produktsida

Montecastro Cosecha 2016

[Lansering 2020-10-28]
Montecastro är en ”boutique-vingård” som drivs av teamet bakom en av Spaniens mest lysande stjärnor, Hacienda Monasterio. Med en stark målmedvetenhet skapar vinmakaren Carlos de la Fuente en ny stjärna i Ribera del Duero.
Montecastro Cosecha på Systembolaget
Montecastro Cosecha produktsida

Tezza Amarone D.O.C.G. 2016

[Lansering 2020-10-26]
Corvina 80% och Rondinella 20%. Skörden utförs under september och oktober så att druvorna når full mognad. Därefter torkas druvorna i tre månader och pressas varsamt så musten får macerera i 30 dagar. Vinet mognar på små franska fat i 36 månader.
Tezza Amarone på Systembolaget
Tezza Amarone produktsida

Tezza Ripasso D.O.C. 2017

[Lansering 2020-10-21]
Corvina 80%, Rondinella 20%. Alla druvor handskördas och musten macererar i 10 dagar med daglig omrörning. Därefter hälls vinet över pressresterna från Amarone. Vinet mognadslagras på fat i 18 månader.
Tezza Ripasso på Systembolaget
Tezza Ripasso produktsida